De kracht van neutraliteit

Betrap je jezelf weleens op vooroordelen of denk je te weten waarom een ander doet wat die doet? Durf je toegeven dat je met de ene persoon een beter klik voelt dan met de andere?

Dan ben je niet alleen, het maakt je gewoon MENS. 

Toch werken deze diepmenselijke gedachten en gevoelens belemmerend, zeker in rollen als die van bemiddelaar, leidinggevende, HR-professional, vertrouwenspersoon, coach.  Ze zorgen ervoor dat je niet meer goed kan luisteren. Ze veroorzaken spanning en stress, niet in het minst bij jezelf maar ook bij de ander. Mensen die zich (terecht of onterecht) ongelijk behandeld voelen, gaan in weerstand. 

Als het lukt neutraal en compassievol, met open mind en warm hart op verschillende verhalen te reageren, maak je werkelijk een verschil. Bij lastige gesprekken brengt het rust en het werk de-escalerend bij conflicten.

Wil jij het concept neutraliteit verder uitdiepen en wil je jouw neutraliteitsspier trainen, dan is deze dagtraining zeker iets voor jou!

Na deze training begrijp je wat het begrip neutraliteit in houdt, waarom het zo cruciaal is bij conflictresolutie en vooral hoe jij neutraal kan (blijven) reageren. Gegarandeerd een eye-opener. 

RESULTATEN

Dankzij deze opleiding:

  • Weet je wat neutraliteit betekent
  • Begrijp je de kracht en mogelijkheden ervan bij communicatie in conflictsituaties
  • Word je niet langer in een conflict gezogen 
  • Durf en kan je conflicten makkelijker bespreken en/of begeleiden
  • Versterken jouw communicatievaardigheden
  • Stimuleer je duurzame en gedragen oplossingen

In de voormiddag verdiepen we ons in het concept neutraliteit, we onderzoeken verschillende invalshoeken en toepassingsmogelijkheden. In de namiddag komt onze trainingsactrice erbij en oefenen we met concrete situaties uit de praktijk.

DOELGROEP & AANPAK

De opleiding richt zich naar (erkende) bemiddelaars, leidinggevenden, vertrouwenspersonen, ombudsmensen en iedereen die interesse heeft om op een positieve en empathische manier te leren communiceren.

Deze training gaat door in kleine groepjes  (max. 10 deelnemers), is erg praktisch met veel ruimte voor interactie en oefenen, bij voorkeur aan de hand van eigen ingebrachte casussen.

Data

Woensdag 11 oktober 2023 (09:30 - 16:30)

Praatkracht - Huis voor Verbinding, Oude Vorstseweg 25, 2430 Eindhout

Inschrijven

Voorkennis

Er is geen voorkennis van Verbindende Communicatie vereist.

Praktisch


Financiën mogen nooit de belemmering zijn: contacteer ons via secretariaat@praatkracht.be om de mogelijkheden voor jou te bespreken.

Materialen, drank en versnaperingen zijn inbegrepen in de prijs; lunch niet.

Prijs

€ 195 excl. BTW
€ 235,95 incl. BTW

KMO-portefeuille

De Vlaamse overheid besliste de subsidiëring via KMO-portefeuille in te krimpen voor heel wat opleidingen, vnl. gericht op (sociale) vaardigheden en soft-skills en dit vanaf 1 januari 2023″; Dit betekent helaas ook dat de trainingen die Praatkracht aanbiedt in open aanbod, hier niet langer voor in aanmerking komen.

Wil je toch nog gebruik van maken van KMO-portefeuille, schrijf je dan zeker nog in voor 1 januari 2023.

Begeleiding

Dominique Renders

Dominique Renders

Judith Leysen

Judith Leysen

Deel deze cursus