Betrap je jezelf weleens op vooroordelen of denk je te weten waarom een ander doet wat die doet? Durf je toegeven dat je met de ene persoon een beter klik voelt dan met de andere?
Dan ben je niet alleen, het maakt je gewoon MENS.
Toch werken deze diepmenselijke gedachten en gevoelens belemmerend, zeker in rollen als die van bemiddelaar, leidinggevende, HR-professional, vertrouwenspersoon, coach. Ze zorgen ervoor dat je niet meer goed kan luisteren. Ze veroorzaken spanning en stress, niet in het minst bij jezelf maar ook bij de ander. Mensen die zich (terecht of onterecht) ongelijk behandeld voelen, gaan in weerstand.
Als het lukt neutraal en compassievol, met open mind en warm hart op verschillende verhalen te reageren, maak je werkelijk een verschil. Bij lastige gesprekken brengt het rust en het werk de-escalerend bij conflicten.
Wil jij het concept neutraliteit verder uitdiepen en wil je jouw neutraliteitsspier trainen, dan is deze dagtraining zeker iets voor jou!
Na deze training begrijp je wat het begrip neutraliteit in houdt, waarom het zo cruciaal is bij conflictresolutie en vooral hoe jij neutraal kan (blijven) reageren. Gegarandeerd een eye-opener.
RESULTATEN
Dankzij deze opleiding:
- Weet je wat neutraliteit betekent
- Begrijp je de kracht en mogelijkheden ervan bij communicatie in conflictsituaties
- Word je niet langer in een conflict gezogen
- Durf en kan je conflicten makkelijker bespreken en/of begeleiden
- Versterken jouw communicatievaardigheden
- Stimuleer je duurzame en gedragen oplossingen
In de voormiddag verdiepen we ons in het concept neutraliteit, we onderzoeken verschillende invalshoeken en toepassingsmogelijkheden. In de namiddag komt onze trainingsactrice erbij en oefenen we met concrete situaties uit de praktijk.
DOELGROEP & AANPAK
De opleiding richt zich naar (erkende) bemiddelaars, leidinggevenden, vertrouwenspersonen, ombudsmensen en iedereen die interesse heeft om op een positieve en empathische manier te leren communiceren.
Deze training gaat door in kleine groepjes (max. 10 deelnemers), is erg praktisch met veel ruimte voor interactie en oefenen, bij voorkeur aan de hand van eigen ingebrachte casussen.