Praten met groepen

Faciliteren & bemiddelen van groepsgesprekken

Een groep is zoveel meer dan de som van haar individuele leden. Mensen gedragen zich in groep vaak anders dan wanneer je apart met hen werkt.  Groepen volgen hun eigen logica en dynamiek en hier hou je best rekening mee als je iedereen wil betrekken in het gesprek.

Als je met groepen of teams aan de slag gaat – zéker als er spanningen voelbaar zijn – heb je nood aan een werkbare, praktische toolbox. Een rugzak vol werkvormen die je doelgericht kan inzetten om de groepsleden te ondersteunen bij het zeggen wat gezegd moet worden. 

Het is zo belangrijk dat je interventies doet die bij jou als groepsfacilitator passen. Werk met methodieken waar je zelf in gelooft. En als je iets doet, weet dan exact waarom je het doet.

Tijdens deze training zoomen we in op de eigenheden van een groep en gaan we concreet aan de slag met verschillende werkvormen. We gaan ze effectief uittesten en samen ontdekken wat wel en niet werkt voor jou. 

RESULTATEN

Dankzij deze opleiding:

  • Besef je hoe anders het is om te praten met groepen dan met individuen of 2 partijen
  • Kan je gesprekken met (grote) groepen in goede banen leiden
  • Krijg je een rugzak vol concrete werkvormen die je kan inzetten bij groepsinterventies
  • Krijg je de kans om verschillende, creatieve groepswerkvormen uit te testen
  • Sta je steviger in je schoenen als groepsfacilitator/-begeleider
  • Weet je welke tools bij jou passen en voor jou werken
  • Krijg je ruimte om ervaringen uit te wisselen en van collega’s te leren

DOELGROEP & AANPAK

De opleiding is een meerwaarde voor eenieder die in dialoog wil gaan met groepen: leidinggevenden, HR-professionals, bemiddelaars in sociale zaken, teamcoaches groepsfacilitatoren, …

Het wordt een interactieve dag, vol creatieve, praktisch inzetbare tools die je zullen helpen de dialoog aan te gaan met/in (grote) groepen en teams. 

Data

Dinsdag 14 november 2023 (09:30 - 16:30)

Praatkracht - Huis voor Verbinding, Oude Vorstseweg 25, 2430 Eindhout

Inschrijven

Praktisch


Financiën mogen nooit de belemmering zijn: contacteer ons via secretariaat@praatkracht.be om de mogelijkheden voor jou te bespreken.

Materialen, drank en versnaperingen zijn inbegrepen in de prijs; lunch niet.

Prijs

€ 165 excl. BTW
€ 199,65 incl. BTW

KMO-portefeuille

De Vlaamse overheid besliste de subsidiëring via KMO-portefeuille in te krimpen voor heel wat opleidingen, vnl. gericht op (sociale) vaardigheden en soft-skills en dit vanaf 1 januari 2023″; Dit betekent helaas ook dat de trainingen die Praatkracht aanbiedt in open aanbod, hier niet langer voor in aanmerking komen.

Wil je toch nog gebruik van maken van KMO-portefeuille, schrijf je dan zeker nog in voor 1 januari 2023.

Begeleiding

Dominique Renders

Dominique Renders

Deel deze cursus