Persoonlijke Praatkracht

Meer dan alleen maar praten

Praatkrachtige mensen weten dat de kracht van praten door veel meer ontstaat dan alleen maar te praten. Eigenlijk begint alles bij luisteren, in de eerste plaats naar jezelf en natuurlijk ook naar de ander. Want Praatkrachtige mensen begrijpen ook wat anderen nodig hebben of willen dat proberen te begrijpen.

Praatkracht ontstaat ook door te observeren wat gezegd of gedaan wordt, stil te staan bij welke gevoelens deze observatie oproepen, je behoeften te koppelen aan deze gevoelens, en deze behoeften – met daaraan gekoppelde verzoeken – ook uit te spreken.
Kort samengevat, is dit de taal van Verbindende Communicatie. Praatkrachtige mensen weten dat de kracht van praten door veel meer ontstaat dan alleen maar te praten. Eigenlijk begint alles bij luisteren, in de eerste plaats naar jezelf en natuurlijk ook naar de ander. Want Praatkrachtige mensen begrijpen ook wat anderen nodig hebben of willen dat proberen te begrijpen.

Praatkracht ontstaat ook door te observeren wat gezegd of gedaan wordt, stil te staan bij welke gevoelens deze observatie oproepen, je behoeften te koppelen aan deze gevoelens, en deze behoeften – met daaraan gekoppelde verzoeken – ook uit te spreken.

Kort samengevat, is dit de taal van Verbindende Communicatie.

Dit betekent dat je wil werken aan je persoonlijke Praatkracht.

Opleidingen Verbindende Communicatie

Q&A

Q&A: Aha-momenten in Verbindende Communicatie ! Stel live je vragen! Iedereen is welkom!
In je dagelijkse leven kom je allerlei situaties tegen waarin je geïrriteerd of kwaad bent. Terecht, vind je vaak, en als het even kan zoek je medestanders. Is er ook iets anders mogelijk? Waar komt je kwaadheid vandaan? Hoe kan je deze zo communiceren dat er verbinding ontstaat met de ander in plaats van verwijdering? Kom het mee ontdekken in deze trainingsdag.

Online zelfstudiepakket met live Q&A’s

Niet ingeschreven

De kracht van zelfempathie

Wil je graag wat tijd met jezelf doorbrengen? Dichter bij jezelf kunnen blijven, ook als het spannend wordt in het contact met anderen? Dan is dit pakket zeker iets voor jou!
Zelfempathie is de kunst van liefdevol en accepterend naar jezelf kijken: erkennen en verwelkomen wat er nu is.

Klik door en ontdek welke mogelijkheden er zijn.

Niet ingeschreven

Eerlijk spreken

Wil je graag woorden geven aan wat er vanbinnen in jou leeft? Een andere
manier vinden dan te spreken vanuit wat de andere goed of fout doet, vanuit oordeel of verwijt? Met andere woorden, spreken vanuit wat je echt nodig hebt, waar je blij van wordt? Dan is dit pakket zeker iets voor jou. Klik door om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Annelies therapeut

Persoonlijke Praatkracht versterken?

Praatkracht is er ook voor...